Múltunk

Településünk nagy múltnak örvend, mert régebb óta vagyunk, mint bárki a környéken, csak ezt nem tudjuk bizonyítani, mert 80-ban a tanácselnök a letartóztatása előtt megsemmisített minden iratot. Az egyik megmentettt fecnin, volt egy 98-as szám, szerintünk az az első írásos feljegyzés idejét mutathatja. Mi mást írt volna le, nem? Telefonszám nem kezdődik 98-cal! Na jó Iránnak az a nemzetközi hívószáma, de 80-ban még nem volt velük semmi kapcsolatunk, és különben is haragudtak ránk Egyiptom miatt, szóval ez téves következtetés. Hacsak meg nem tudták azt ami titkosítva lett tavaly nyáron, de arról nem beszélhetek, csak 85 év múlva, mindenesetre addig kihagyom itt a helyet neki.

MIÉRT? MIT NEM TUD? MINEK TARTOM A KÖZMEGHALLGATÁSOKAT MINDEN ÉVBEN? SZÓRAKOZÁSBÓL? JÓL VAN, AKKOR IDÉN AZ SE LESZ!

Tovább

További hasznos információk

Rendőrség

Ha baj van, akkor hívjátok a 112-őt. Ha nincs baj, akkor hívjátok a Bélát a mobilján, de szólítsátok főtörzsnek, különben letartóztat!

Posta

A postakocsi rendszáma: UNL-111, de sokkal könyebb, ha a zöld kocsit keresitek, Intsetek neki és megáll, feltéve, ha észreveszi. A kocsmáig észre szokta venni, utána már késésben szokott lenni és néha elé kell állni.

Egyház

Nem akarok személyeskedni, de ha még egyszer bárki, tehát nem gyanusítgatok senkit, de ha valaki le mer ülni az én helyemre a templomban az első sorban, akkor odamnegyek hozzád Géza és úgy nyakon váglak, hogy lenyeled anyád rózsafüzérét.

Orvosi rendelő

HÁZIORVOSI ELLÁTÁS

Dr. Semmelweic Ignác rendel szerdánként négytől hatig, Péntekenként meg beugrik Dr. Dolittle.

NINCS ORVOSUNK!

Amióta a Gizi naponta négyszár járt hozzá kötözésre, és úgy fájt neki, hogy még a falu végén is hallották ahogy sikongat, na akkor még volt. Amikor kilenc hónap múlva a pólya mellett megjelent a gólya, akkor a dokink úgy elrepült, mint Dr. Bubó.

Vegyél be valami homeopátiás szart, vagy lásd balra az egyházas részt!


PAJKASZEG Az önkormányzat érdekli? Anno 98 Kapcsolat Történelmünk részletesebben

Jelenünk

Jók a kapcsolataim a felső vezetéssel, Pajkaszeg fenn van a térképen, nyugodjanak meg. Olyan rendezési terveink vannak, hogy beszarás. Nem egy, hanem mindjárt négy, mert a képviselő huga mérnök és négy áráért megcsinálta mind a négyet. Jó, drágább volt egy kicsivel, de ki tervezett volna nekünk kisvasutat a föld alá, hogy ne lássák?! Senki. Hogy minek négy rendezési terv: Ugyan melyik ujjamból tunám kiszopni, hogy a kvetkező években mibe lesz a pénz? Mobilaszfalt? Lankarekultiváció? És mi van ha Hungarikumok leszünk? Majd akkor kapkodjunk? Olyan hülyék vagytok, nem értetek ti semmit!

Terveink részletesebben

Lesz óvodánk, az alapkövét már leraktuk, nem?


Elérhetőség:

Majd ha lesz kiírjuk. Talán legyen egy telefon  a réten? Ki veszi fel, ha csörög?

intézményeink Történelmünk jelenünk

A 65,5 millió évvel ezelőtti esemény során számos állat- és növénycsoport tűnt el váratlanul egy geológiai szemszögből rövid időszak alatt, ami a világ különböző részein található üledékes kőzetekben rendszerint egy vékony vonalként jelenik meg, amit K-T határnak neveznek. Az emlősök és madarak kis veszteséggel túlélték az eseményt. A kutatók egy részének feltételezése szerint a K-T kihalásokat egy vagy több katasztrofális esemény, például egy erőteljes aszteroida-becsapódás okozta. A kutatók jelentős része ma úgy véli, hogy ez a bizonyos meteorit, mely alapjaiban alakította át a Föld életfeltételeit, és mely elpusztította a dinoszauruszok túlnyomó többségét, Mexikóban, a Yucatán félsziget csúcsánál csapódott a Földbe, mégpedig Chicxulub falu mellett. (A település maja eredetű neve: „ördög farka”.)


A kutatók szerint a dínókat elpusztító meteorit legalább 14-15 kilométer átmérőjű lehetett, és lapos szögben, 32 km/sec sebességgel délkeleti irányból érkezve csapódott be sekélytengeri környezetben. A becsapódás során az emberiség történetében felrobbantott legnagyobb, 50 megatonnás „Cár” hidrogénbombánál egymilliószor nagyobb energia szabadult fel. Az ütközés nyomán közel 1000 méter magas (!) óriás cunamit keletkezett, amely kicsapott a Mexikói-öböl északi partjaira, és egy-kétszáz kilométer mélyen benyomult a szárazföldre. (A cunami hordalékát – a becsapódás újabb bizonyítékaként -  a geológusoknak sikerült is kimutatniuk.) A légkörbe hatalmas mennyiségű poranyag került több hónapra szürkületi sötétségbe borítva a Földet. A folyamatos sötétség miatt akadozott a fotoszintézis, és ideiglenesen összeomlott a tápláléklánc is. Azok az állatok, melyek nem pusztultak el azonnal a becsapódás közvetlen hatásai miatt, éhen haltak a katasztrófát követő mostoha körülmények miatt.


Geológiai szempontból érdekes, hogy közvetlenül a becsapódás után a megolvadt, képlékennyé vált kőzetanyagból mintegy 8000 méter magas, erősen kifelé dőlő, instabil krátersánc keletkezett. Ez a krátersánc rövid idő alatt összeomlott, újabb rengéseket és újabb cunamit keltve, továbbá létrehozva egy másodlagos, külső krátersáncot is.  Ennek, valamint a becsapódás centrumában keletkezett központi kúp maradványának vizsgálata a projekt fontos részét alkotja.


Összességében kijelenthető, hogy a becsapódás egy valódi armageddont hozott, és az egész földgolyóra nézve tragikus kihatással járt. A hamarosan kezdődő kutatások talán választ adnak majd azon kérdésekre is, melyeket egyelőre még mindig nem tudunk.

Nem sokkal ezután lett Pajkaszeg.

Ez végre egy nagyon jó kérdés, mert mi lehetne fontosabb a jelenünknél, nem? Talán a múltunk? Az mondjuk fontos, nem vitatom, de minek mindig visszatekinteni? Attól beáll az ember nyaka, maguk talán nem voltak még úgy, hagy alig bírták forgatni a nyakukat? Dehogynem. Mindenki volt már így, és aki nem az hazudik. Márpedig mi nem szeretjük a ahazugságokat. Meg a mellébeszéllést sem. Bár ennek a szónak nem sok értelme van, mert hogy tudnék valami mellé beszélni? Akkor olyannak is kellene lennie, hogy valamibe beszélek, nem? Olyan meg nincs. Max a kirofon. Bocsánat, mikrofon. Meg a hangos beszélő, tudják az a kézi amivel a rendőrük oszlaják a népet az amerikai filmekben, mint például abban a fülkésben is, amikor a fickót egy mesterlövész cél alatt tartja, közben meg dumálnak telefonon, na ott a hülye rendőr azzal a hangosbeszélővel szólt a faszihoz, pedig ott volt tőle tíz méterre. Az vicces volt, bár mondjuk az a faszi sem egy Columbo, ert nem jött rá, hogy azért nem jön ki a fülkéből, mert valaki fenyegeti, közban meg a kis pios célzó pontocska már csak az operatőrön nem szaladgált. Na de nem errl akarok beszéli. Nem tudom mi van ezzel a bllentyűzettel, állandóan elütöm a szavakat, az előbb az errőlből maradt ki az ő, korábban meg a rendőrök helyett írtam rendőrüköt. Várjanak, mingyárt mondom hol. Ott, valahol, az izénél, nem, nem feljebb, ja meg van! Az ötödik sor végn. Hagyom is az egészet most egy kicsit, mert az előbb megint kimaradt egy betű és én ilyen munkát nem adok ki a kezemből. Köszönöm a figyelmet és Hajrá Pajkaszeg!


(Laci, a helyet hagyjad ki, mert majd írok a jelenünkről még többet, csak most eszek valmit) (majd nézzed meg a billentyűzetemet is, mert hibásan ír)

Pajkaszeg Pajkaszeg
Zsák a foltját
Főoldal Településünk Önkormányzat Történetek Egyesületek Galéria Programok Kapcsolat

Pajkaszeg